24/7 steeds bereikbaar

St-Niklaas/Waasmunster

052 57 82 92

Sinaai

03 772 44 35

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blauw als kleur van afscheid en berusting

Blauw staat voor wilskracht, idealen, geloof en vertrouwen in intuïtief inzicht. Het schept een verkoelende en verruimende sfeer die inspiratie, rust en vrede geeft en komaf maakt met sleur.

Blauw bevordert communicatie en zelfexpressie. Het verruimt je blik en stimuleert je gevoel voor kunst en muziek.

De zachte aardekleuren in onze afscheidsruimte brengen rust en creëren een kalmerend effect. Toch valt vooral het blauwe accent op. Het gevoel dat dit met zich meebrengt is erg belangrijk tijdens het rouwproces. Het maakt ons alert: dit is geen plek om te ontspannen maar waar we de confrontatie aangaan met het verleden en ons bewustzijn. Met onze emoties en behoefte aan zekerheid. Dit is geen plaats van afscheid maar van ontmoeting met jezelf en de mensen rondom jou.

Jij en jouw emoties zijn hier veilig. Ondanks dat je fysiek aanwezig bent, ben toch ook veraf. Net alsof je alles waarneemt door een raam. Hier valt niets te verbergen, het is zoals het is.

Blauw geeft je het vertrouwen dat je nodig hebt om op je eigen manier en tempo rouwen. Je mag jezelf zijn, niets moet. Jij bepaalt wanneer je door het raam stapt en klaar bent om samen afscheid te nemen.


En dat is waarom ik altijd een warm gevoel krijg als iemand naar boven kijkt en zegt: “Blauw”.


Bart